Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Nieuw PGB portaal

Nieuw PGB portaal 

Het persoonsgebonden budget (PGB ) is een subsidie van de overheid waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben. Via het PGB Portaal kunnen veel zaken rond het PGB worden geregeld. Dit portaal is zowel bedoeld voor de zorgverlener als voor degene die de zorg ontvangt, de budgethouder of vertegenwoordiger. Om het portaal te kunnen gebruiken log je als zelfstandig zorgverlener in met het Vecozo - certificaat. 
 

Voordelen van het PGB Portaal

 • Eigen regie budgethouder
  In het PGB Portaal kunnen budgethouders of vertegenwoordigers veel pgb-zaken zelf regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot en met het declareren van de verleende zorg.
   
 • Alle betrokken partijen in hetzelfde portaal
  Budgethouders, zorgverleners, zorgkantoren, gemeenten en de SVB werken allemaal in hetzelfde portaal. Alle partijen kunnen alleen die gegevens bekijken die zij zelf nodig hebben.
   
 • Fouten worden voorkomen
  De zorgovereenkomsten en declaraties die u invoert worden voor een groot deel automatisch gecontroleerd door het portaal. U krijgt een melding als er iets niet klopt, zodat u het direct kunt aanpassen.
   
 • Volledig digitaal
  Printen, ondertekenen en vervolgens weer scannen van de zorgovereenkomst is niet meer nodig. In het PGB Portaal kunt u een zorgovereenkomst digitaal opstellen en ondertekenen.
   
 • Declaraties meteen goedgekeurd voor uitbetaling
  Het PGB Portaal controleert direct of een declaratie klopt met de afspraken in de zorgovereenkomst.
   
 • Minder gegevens invullen
  De gegevens van de budgethouder en de zorgverlener worden opgeslagen in het profiel. Dat scheelt tijd.

 

AGB-code

Om aan de slag te gaan met het PGB Portaal heeft de zorgverlener een AGB-code nodig. Dat is een landelijke code waarmee de zorgverlener kan worden herkend. Ook als de zorgverlener niet werkt met het PGB Portaal is de AGB-code nodig. 

Als zorginstelling of als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) log je in het PGB Portaal in met een VECOZO-certificaat. De zorgverlener moet hiervoor ingeschreven staan in het AGB-register. Dit is hét identificerende register in de zorg, met de AGB-code als unieke sleutel. Op de site van Vektis vindt u relevante informatie over het AGB-register.
 
Als je een zorgovereenkomst wilt afsluiten als zzp'er dan heb je een AGB-code nodig. Een AGB-code is een landelijke code waarmee een zelfstandig zorgverlener kan worden herkend. Het portaal weet daardoor om welke zelfstandig zorgverlener het gaat. Ook als u op papier werkt is de AGB-code nodig. Jouw zorgovereenkomst wordt door het zorgkantoor of de gemeente in het portaal ingevoerd. Ook als je op papier werkt. Zo staan alle zorgovereenkomsten van alle budgethouders in hetzelfde systeem. Je kunt er daardoor op elk moment voor kiezen om digitaal te gaan werken.