Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Modelovereenkomst van opdracht particuliere thuiszorg

Wanneer u zorg nodig heeft kunt u in aanmerking komen voor een PersoonsGebonden Budget (PGB). Een PGB vanuit de Wet Langdurige Zorg ( W.L.Z.) kan aan iedere Nederlander, die zorg nodig heeft, worden toegekend. Hiermee verkrijgt u een budget waarmee u zelf de benodigde zorg kunt inkopen.Het Verpleeg Collectief heeft ruime ervaring met PGB's en is u graag van dienst bij de aanvraagprocedure.

Zie voor meer informatie PersoonsGebonden Budget op deze website

Zorgvragers die gebruik maken van een PersoonsGebonden Budget als tegemoetkoming in de zorgkosten, dienen met hun zorgverleners een Modelovereenkomst van opdracht aan te gaan. De modelovereenkomst welke u als budgethouder af kunt sluiten met uw zorgverlener vindt u hieronder. Het Verpleeg Collectief kan u begeleiden bij het invullen van deze modelovereenkomst PGB. 

Particuliere Thuiszorg

Particuliere thuiszorg is zoals de naam al zegt de tegenhanger van reguliere thuiszorg. Het grootste verschil tussen particulier en regulier is de keuzevrijheid. Bij particuliere thuiszorg bepaalt u zelf wie de zorg bij u verleent. Particuliere thuiszorg is voor iedere inwoner van Nederland, die zorg nodig heeft, in te zetten. De ( gedeeltelijke ) vergoeding van particuliere thuiszorg komt net als de vergoeding van de reguliere zorg uit de W.L.Z., Wet Langdurige Zorg.
Een ander verschil van Particuliere thuiszorg met reguliere thuiszorg is de wijze van betaling. Reguliere thuiszorg wordt rechtstreeks vergoed aan de zorgverlener, hiervan ziet u geen rekeningen. U betaalt enkel een eigen bijdrage. Bij Particuliere thuiszorg vergoed vanuit een PersoonsGebonden Budget ( P.G.B.) ziet u de rekeningen van de zorgverleners wel. Deze rekeningen kunt u zelf voldoen vanuit het PersoonsGebonden Budget. De betaling van de zorgverleners wordt gedaan door de S.V.B., de Sociale VerzekeringsBank. Het voordeel van een PersoonsGebonden Budget is dat u zelf kunt kiezen wie u de zorg wilt laten verlenen. Met dit P.G.B. kunt u zelf Particuliere thuiszorg inkopen. Particuliere thuiszorg is ook nog eens voordeliger dan reguliere zorg, waardoor u voor hetzelfde budget meer uren zorg kunt inkopen.