Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Vaccinatie zorgverleners Corona Zorgverleners eerst gevaccineerd

Iedereen ontvangt op enig moment een oproep voor vaccinatie. Omdat het vaccin tegen corona alleen goed werkt als je 2 vaccinaties hebt gekregen met een tussentijd van 3 weken, staat ook de tweede datum met tijdstip in de brief. De vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig. Een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt jou zelf, maar ook uw familie, vrienden en collega’s en de kwetsbare mensen om jou heen doordat je het virus niet meer overdraagt.

 

Landelijk vaccineren

Het vaccin is inmiddels goedgekeurd, maar er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom is er een volgorde in de vaccinatie, de meest kwetsbaren in verpleeghuizen en instellingen, mensen met een verstandelijke beperking en hun zorgmedewerkers worden als eerste gevaccineerd. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen als eerste een oproep, daarna medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Wanneer zelfstandig zorgverleners kunnen worden gevaccineerd is nog onduidelijk.

17 december kondigde het kabinet aan dat op 8 januari wordt begonnen met het vaccineren van zorgmedewerkers in onder meer verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg en de wijkverpleging

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen als eerste een oproep, daarna medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. De GGD zou zo’n 30 priklocaties verspreid over het land gaan inrichten. Het RIVM zou de hele coördinatie van de campagne op zich gaan nemen.


Vaccinatie niet verplicht

Hoe de logistieke operatie precies zou moeten verlopen is ook nog niet helder. Daarnaast zou het nog wel eens zo kunnen zijn dat een percentage zorgverleners uitvalt na het krijgen van een vaccin. Dit omdat zij enigszins ziek kunnen worden en het verzuim oploopt als een gevolg daarvan. Een vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. De overheid zorgt voor informatie over een vaccin en de vaccinatie en over wat het effect op de samenleving kan zijn als veel mensen zich wel laten vaccineren.