Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.


Oudere patienten krijgen soms te horen dat ze vanwege hun leeftijd niet meer geopereerd kunnen worden. Een reden kan zijn dat een lichaam te kwetsbaar is en dat daardoor een operatie een te grote klap is voor een lichaam. Een second opnion aanvragen is wel een goed idee. 

Een oudere die lijdt aan dementie kan na een operatie een verergering van de ziekte ervaren. Ook een narcose kan zorgen voor extra geheugenproblemen. Een klinisch geriater is gespecialiseerd in ouderenzorg en houdt het totaalbeeld in de gaten en kijkt naar de zelfredzaamheid, (onder) voeding, mobiliteit en bijkomende ziekten. 

 

 

Wat zijn nu jouw  rechten als client? 

  • Een arts mag een behandeling weigeren als deze het medisch zinloos vindt. Medisch zinloos wil zeggen dat een behandeling niet meer in het belang is van een client. 
  • Je kunt een behandeling niet eisen van een arts, ook niet als je de behandeling zelf wel zinvol vindt. 
  • Je kunt een behandeling krijgen dan nog wel bij aan andere arts proberen.
  • Een client mag een behandeling altijd weigeren. Voorwaarde is wel dat hij / zij wilsbekwaam is om en dus in staat om de gevolgen te overzien. 


Een arts onderzoekt eerst op te beoordelen wat er precies aan de hand is en wat een behandeling kan zijn. Vraag aan de arts daarom altijd waar de onderzoeken voor zijn en wat de eventuele consequenties zijn.