Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Protocollen zorg

 

Vanwege de Corona crisis bieden veel oud verpleegkundigen en verzorgenden zich weer aan om hun oude professie tijdelijk weer op te pakken. Om deze reden heeft Vilans tijdelijk al haar protocollen kosteloos openbaar gemaakt. 

Vilans ontwikkelt, onderhoudt een beheert een bestand met protocollen op het gebied van Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen, de KICK-protocollen. Naast deze protocollen bevat het bestand achtergrondinformatie, zowel inhoudelijke informatie over de onderwerpen van de protocollen (sondevoeding, injecteren, infuus etc.) als verwijzingen naar landelijke richtlijnen op het gebied van hygiëne- en infectiepreventie, wet BIG, cytostatica. De Vilans KICK-protocollen zijn gebaseerd op "kennis delen". Dat betekent dat in opdracht van de leden ontwikkelde informatie ook ter beschikking komt van de andere leden. Zo wordt in collectief verband en op landelijk niveau de kwaliteit bewaakt en kennis en ervaring gedeeld. 

Het KICK-portaal met 500 protocollen voor risicovolle en voorbehouden zorghandelingen is vanaf vandaag vrij toegankelijk gemaakt door landelijke kennisorganisatie Vilans. Zodoende kan iedereen die wil helpen in de zorg tijdens de coronacrisis makkelijk werkinstructies nalezen en zijn zorgkennis opfrissen. Dit is een manier om al die vrijwilligers en mantelzorgers die massaal opstaan om hun diensten aan te bieden tijdens deze uitbraak zo laagdrempelig mogelijk te ondersteunen.