Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Vecozo certificaat aanvragen

Stappenplan inloggen PGB Portaal

Veel Zzp’ers die zorg verlenen aan een PGB houder ( PersoonsGebonden Budget – houder ) hebben een dezer dagen een brief gekregen van het zorgkantoor. Budgethouders kunnen binnenkort gebruik maken van digitale toegang tot het PGB portaal. Ook indien je geen gebruik wilt maken van digitale toegang die je het certificaat te hebben om schriftelijke wijzigingen etc door te kunnen geven aan het zorgkantoor en de Sociale VerzekeringsBank (SVB)

Om een Vecozo certificaat aan te vragen heb je als zorgverlener een AGB-code nodig ( van jouw onderneming ). Dit is nodig om te kunnen inloggen in PGB Portaal.

De meeste zelfstandig zorgverleners zijn al in het bezit van de juiste AGB codes. BIG geregistreerde verpleegkundigen vragen een Persoonlijk AGB code aan op un titel als verpleegkundige, plus zij vragen een AGB code aan voor hun onderneming in de zorg. Verzorgenden IG, niveau 3 zorgverleners hebben vragen de AGB code aan op hun zorg onderneming. 

Zo vraag je een AGB-code aan

Een Algemeen Gegevens Beheer-code (AGB-code) is een landelijke code waaraan u als zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze code sta je als zorgaanbieder geregistreerd in het AGB -  register.

Zo vraag je een AGB-code aan

  • Ga naar www.agbcode.nl.
  • Klik op AGB code aanvragen
  • Klik op Ik wil een AGB-code voor een onderneming aanvragen

Vul de juiste SBI-code van de Kamer van Koophandel in. Dit gaat over de activiteiten van jouw bedrijf. 

Voor de particuliere thuiszorg begint jouw SBI-code met 88.

 Kies dan zorgsoort 41 met specialisme 02 (4102 PGB aanbieder)

Zodra jouw gegevens zijn verwerkt krijg je binnen 5 werkdagen per e-mail bericht van Vektis over de toekenning van uw AGB-code.

 

Geef deze AGB code door aan het zorgkantoor. met deze AGB code kun je vervolgens een Vecozo certificaat aanvragen. 

 

Zo vraag je een VECOZO-certificaat aan

VECOZO zorgt voor uitgifte van het VECOZO-certificaat waarmee je onder andere toegang krijgt tot het PGB Portaal.

Jouw AGB-gegevens worden doorgestuurd naar VECOZO   Houdt hierbij rekening met maximaal 48 uur verwerkingstijd van uw gegevens bij VECOZO. Als jouw AGB-code is verwerkt bij VECOZO, kunt u uw VECOZO-certificaat aanvragen.

 

Zo vraag je een VECOZO-certificaat aan

  • Ga naar www.vecozo.nl.
  • Klik op Aanmelden nieuwe klanten
  • Klik op Aanmeldformulier voor zorgaanbieder ZvW-Wlz
  • Vul jouw gegevens in.

 

Let op! Vermeld in het tekst vak ‘opmerkingen’ de volgende tekst: PGB/SSO. Zo weet VECOZO dat je het certificaat nodig heeft voor het portaal.

Zodra jouw gegevens zijn gecontroleerd, krijgt u binnen 5 werk- dagen een overeenkomst en aanmeldformulieren voor het VECOZO-certificaat toegestuurd.

Voor de aanvraag van het certificaat dien je jezelf te kunnen identificeren. Inidentificeren kan online via Online Bankieren, iDIN.  iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank kunnen identificeren. Aan de aanvraag van het Vecozo certificaat zijn geen kosten verbonden.