Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.


Verpleeghuis vervangende zorg thuis

 

Het ‘Langer Thuis Kompas’ is een initiatief van samen werkende partijen in de ouderenzorg. Dit is een samenwerkingsverband tussen de overheid, het onderwijs, zorgaanbieders en het bedrijfsleven en zet zich in voor ouderen zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen.

Voor de ontwikkeling van het kompas is een samenwerking gezocht met het bedrijf Thuisleefgids. Zij bieden maatwerk keuzehulpen voor zorgorganisaties en gemeenten en ontwikkelden de content, website en techniek voor het kompas. Het Verpleeg Collectief verleende input voor thuiszorg op maat. 

Ouderen of familie willen en moeten zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, op een veilige en verantwoordelijke manier. Verpleeg Collectief verleent verpleeghuis vervangende thuiszorg vanaf 4 uur aaneengesloten tot een 24 uurs continue zorg thuis door zorgprofessionals. 

Om de ouderen of familie een overzicht te geven van al het aanbod in de zorg, is het ‘Langer Thuis Kompas’ ontwikkeld. Dit Kompas inventariseert de situatie en de behoefte van de burger en laat zien welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn, primair vanuit het aanbod. De gebruiker krijgt een duidelijk overzicht van producten of diensten die een oplossing kunnen bieden. Tevens is er een klantenservice beschikbaar voor inwoners die behoefte hebben aan onafhankelijk advies op maat

Het Kompas is eenvoudig te gebruiken door de Kempische ouderen, familie en of mantelzorgers, en zorg/welzijnsprofessionals die actief zijn in de thuissituatie. Alle inwoners van de Kempenregio en de regio’s Waalre en Veldhoven kunnen gratis gebruiken maken van het ‘Langer Thuis Kompas’.

Het ‘Langer Thuis Kompas’ is te vinden op www.langerthuiskompas.nl .