Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

COVID mondneusmaskers / COVID - 19 bescherming

Bij verhoogd risico op besmetting in jouw regio is het mogelijk om kosteloos mondneusmaskers bij de apotheek voor zorgverleners en mantelzorgers van een budgethouder aan te vragen.  
Je kunt met een recept van de huisarts of GGD-arts beschermingsmiddelen bij de apotheek krijgen bij verdenking op besmetting met corona of bij besmetting.  

Ook bij een verhoogd risico op besmetting in jouw regio kun je tot 1 juli 2021 gratis mondneusmaskers krijgen via de apotheek. Je vindt het risiconiveau van besmetting in jouw regio op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Momenteel is het besmettingsrisico in alle regio’s , behalve Gelderland – Midden, zeer ernstig. 

De apotheek kan vragen naar de zorgovereenkomst met de budgethouder.   
Er zit wel een maximum aan wat je per maand aan beschermingsmiddelen kunt krijgen. Dit zijn 2 pakketten (50 stuks per pakket) per persoon per maand. 

Sommige apotheken geven aan van niets te weten, in dat geval kun je ze wijzen op de site van de Rijksoverheid. 

Afhalen gratis pakketten mondkapjes bij de apotheek:
 

  • Geeft jouw apotheek aan dat ze van niets weten? Dan kun je ze vertellen dat het ook op de website van de rijksoverheid staat (scroll naar ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen voor mantelzorgers en pgb-gefinancierde zorgverleners’).

  • Er zijn een paar apotheken die op dit moment op voorraad zitten te wachten, na dinsdag 6 april zou er voldoende moeten zijn.

  • Is dat niet zo dan kun je dat laten weten via coronavirus@knmp.nl.

  • Blijft jouw apotheek erbij dat ze van niets weten, stuur dan een mail naar coronavirus@knmp.nl, De KNMP zal vervolgens contact opnemen met jouw apotheek om ervoor te zorgen dat je de pakketten alsnog krijgt.

  • Geef in je mail aan KNMP wel duidelijk aan om welke apotheek het gaat en in welke woonplaats.

 

Waarschijnlijk lukt het zo en anders kun je je zich melden bij coronavirus@knmp.nl

Let wel op , de beschermingsmiddelen voor jou als zorgverlener moeten worden aangevraagd door de ( PersoonsGebonden ) budgethouder ( de zorgvrager )