Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

In 2019 organiseert het Steunpunt Mantelzorg namens de gemeente Zeist op en rond de Dag van de Mantelzorg diverse activiteiten.

Ontlasten van partner/mantelzorg

Partners streven er vaak naar zo lang mogelijk bij elkaar te kunnen blijven wonen. Dikwijls houdt dit in dat op den duur de ene partner verzorgende en begeleidende taken overneemt van de andere partner.

Wanneer de partner verslechtert wordt er steeds meer een beroep gedaan op de meest fitte partner. Op den duur kan deze zorg zwaarder worden dan men aan kan, vooral als de fitte partner zelf ook op leeftijd is. Erkennen dat deze taak te zwaar wordt is vaak een heel proces. Particuliere thuiszorg kan dan een oplossing bieden.

De zorgverleners van het Verpleeg Collectief kunnen er voor zorgen dat een partner weer wat vrije tijd voor zichzelf krijgt en op deze manier op adem komt.

Particuliere thuiszorg kan bijvoorbeeld worden ingezet als nachtzorg. Indien een partner vanwege dementie 's nachts onrustig is, zorgt de nachtzorg ervoor dat de partner voldoende nachtrust krijgt. De particulier verpleegkundige zorgt ervoor dat het dag-, nachtritme wordt hersteld en bewaakt. 

Daarnaast kan particuliere thuiszorg worden ingezet in blokuren zorg van minimaal 4 uur aaneengesloten overdag. De partner heeft zo de gelegenheid tot het ondernemen van eigen activiteiten en kan met een gerust hart langer van huis blijven zonder de angst dat het met de partner thuis niet goed gaat. Zorgverleners worden ingezet vanuit een vast zorgteam waardoor client en zorgverlener elkaar goed leren kennen en het vertrouwen opgebouwd kan worden. De zorgverlener kan mede behulpzaam zijn in het bieden van medisch advies of belevingsgerichte dementiezorg

Om de mantelzorger te steunen en ze een hart onder de riem te steken organiseert steunpunt Mantelzorg speciaal voor mantelzorgers de week van de mantelzorg. 

De Week van de Mantelzorg is van 5 tot en met 10 november. Mantelzorgers in Zeist kunnen hieraan gratis deelnemen. Op diverse locaties in de gemeente
Zeist organiseren zij een ontspannend maar vooral ook gezellig programma met muziek en/of theater met een hapje en een drankje.

Aanmelden hiervoor is wel noodzakelijk en kan via de website / onderstaande link.

Het totale programme is te vinden op de website van Mantelzorg Zeist

•Ook bij andere organisaties kunnen mantelzorgers rond de Dag van de Mantelzorg terecht:

Austerlitz Zorgt: voor mantelzorgers in Austerlitz
• een kookworkshop High Tea
• vrijdag 15 november


Diakonessenhuis locatie Zeist
• voor mantelzorgers van cliënten
van de afdeling Geriatrie
• vrijdagmiddag 8 november
• in de centrale hal

Ontzorgd Wonen / Huis ter Heide
• voor mantelzorgers van
bewoners De Horst en buitenaf
• high tea
• zondag 10 november
• van 15.00 - 16.30 uur

Opgeven kan hier