Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

 

OUDERENZORG / VEILIGHEID

Ouderen die alleen thuis wonen nadat bijvoorbeeld de partner is overleden kunnen angstig worden om in de avond / nacht alleen thuis te zijn. Ook kan het een risico vormen dat ouderen alleen thuis 's avonds de deur opendoen voor onbekenden. Er zijn tegenwoordig allerlei systemen om ervoor te zorgen dat de oudere zich veiliger voelt of beschermder is. 

Een nieuw electronische sensor: 

Elektronische waakhond

Een zeer effectieve afschrikmiddel is een electronisch blaffende hond. Zodra de sensor wordt geactiveerd / of als iemand aanbelt 's avonds is het geluit van een blaffende hond te horen. Zo worden potentiele indringers verdreven – voordat zij schade aanrichten. Uw eigendom wordt beschermd als u met vakantie gaat. U wordt gewaarschuwd als u thuis bent. Het meldapparaat wordt in het object naast de te bewaken plaats (bijv. huisdeur, balkondeur, terrasdeur, kelderdeur, venster) geplaatst en via de toets op het meldapparaat of via de afstandsbediening op scherp gezet.

De in het meldapparaat geïntegreerde sensor reageert op bewegingen buiten het object voor de buitenmuur (bijv. iemand nadert de huisdeur) en activeert hondengeblaf. Als alternatief voor hondengeblaf kan een gong of een sirenetoon worden ingesteld. Het volume en de gevoeligheid van de sensor kunnen op het apparaat worden ingesteld. Voor nog meer veiligheid als men thuis is, kan de sirenetoon altijd worden geactiveerd door de paniektoets op de afstandsbediening in te drukken.

Meer info over het alarm 

Pratende rollator

Om u een zeker en veilig gevoel te geven tijdens het lopen, biedt deze rollator, Lea,  veel stabiliteit en ondersteuning. Door slimme technologieën te gebruiken kan Lea de kans op vallen verkleinen. Tijdens het lopen zorgt Lea ervoor dat uw houding gemeten wordt waardoor u niet uit balans kan raken. U hoeft niet meer bang te zijn om te vallen doordat Lea de voorwerpen rondom u meet en veilig en op tijd stopt.

U kunt met Lea ook contact opnemen door te bellen. En om niet te vergeten om te bellen, kan Lea u herinneren om gemaakte afspraken te onthouden

Via de Lea companion app kunnen familie en/of zorgmedewerkers op afstand in contact blijven met Lea. Met één druk op Lea ben je te bereiken om elkaar even te zien en bij te praten. Zo brengt Lea ook mensen samen als ze even niet bij elkaar in de buurt kunnen zijn.

De ingebouwde tablet is voorzien van een fotoalbum en een agenda. Indien nodig kan Lea herinneren aan afspraken en dagelijkse activiteiten, zoals medicijn inname. Via het online Lea portaal kunnen naasten en/of zorgmedewerkers op afstand herinneringen toevoegen aan de agenda. Lea informeert als er iets aan de hand is.

Meer info over de rollator