Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Hoog laag bed aanvragen

Hoog laag bed aanvragen: Indien iemand zorgbehoevend is en moeilijk uit bed kan komen of op bed verschoond of gewassen moet worden kan een hoog- laag bed besteld worden. Een hoog – laag bed kan zoals de naam al aangeeft eenvoudig omhoog en omlaag gebracht worden. Een hoog laag bed is een bed dat - meestal elektrisch - in hoogte verstelbaar is. Het heeft een verstelbare lattenbodem voor het hoofdeinde en een geknikt voeteneinde. Het geknikt voeteneinde is om geen bloedstuwing te veroorzaken, maar kan voor wie het prettig vindt ook horizontaal worden gesteld. Een hoog laag bed wordt geleend of aangeschaft indien een zorgvrager veel of langdurig op bed ligt; bedlegerig is.

Hoog laag bed aanvragen

Voordelen van een hoog laag bed aanvragen 

  • Het in- en uit bed stappen gaat meestal makkelijker als het bed wat hoger staat.
  • Tijdens de nachtrust is het juist beter om het bed wat lager te zetten, zodat de kans op letsel bij het vallen uit bed kleiner is.
  • Het bed kan eenvoudig op de voor de zorgverlener juiste werkhoogte worden ingesteld voor zorg aan bed. Deze bedden kunnen op een hoogte worden gebracht van 80 cm, wat de zorgverlener veel ontlast in zijn/haar werkzaamheden.
     

Een hoog laag bed kan geleend worden indien het bed voor een kortere tijd nodig is. Dit kan voorkomen indien iemand ter revalidatie veel in bed doorbrengt of indien iemand in de terminale fase verkeert.


Hoog-laag bedden zijn uit te breiden met :

  • Zijhekken om het vallen uit bed te voorkomen. Deze worden enkel met toestemming van de zorgvrager omhoog gezet.
  • Een papegaai (triangelvormige greep boven het bed) om zich aan op te trekken.
  • Wielen met rem om het bed te kunnen verrijden, maar ook om het veilig te kunnen vast zetten.
  • Een hoog – laag bed is meestal zelfs in een spoed situatie snel leverbaar.

 

Vergoeding Hoog – laag bed

U krijgt een hoog – laag bed (gedeeltelijk) vergoed omdat het onder de basisverzekering valt en opgenomen is in het reglement hulpmiddelen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar hierover. U kunt het hulpmiddel lenen via uw zorgverzekeraar, via de reguliere (thuis)zorgorganisatie of een hulpmiddelenleverancier.