Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Vecozo certificaat aanvragen

Zelfstandig zorgverleners (zzp'ers ) die PGB zorg verlenen hebben een brief gekregen van het zorgkantoor betreffende de aanvraag van een Vecozo – certificaat.

Dit certificaat is nodig om in te loggen in het nieuwe PGB portaal wat aankomend is. De SVB is samen met de zorgverzekeraars en het zorgkantoor bezig geweest / en nog steeds testend, met een nieuw inlogsysteem voor budgethouders.


Wat is het PGB Portaal?

Cliënten die de zorg ( deels ) vergoed krijgen middels een PGB kunnen hun facturen digitaal indienen middels een web applicatie MIJNSVB. De Zorgovereenkomsten en Zorgbeschrijving worden nu nog op papier opgesteld en verzonden aan het zorgkantoor en de SVB. Er wordt beoogd om dit in de toekomst te gaan vereenvoudigen.

Men wil van een papieren overeenkomst met handtekening naar een digitale versie van de zorgovereenkomst en de zorgbeschrijving. Hier komt dus het Vecozo - certificaat om de hoek kijken. Met dit certificaat kunnen zorgverleners inloggen in de PGB omgeving van de budgethouder aan wie je zorg verleent. Het doorgeven van tariefwijzigingen, veranderde bankgegevens of persoonsgegevens wordt hierbij eenvoudiger doordat je dit direct online kunt doorgeven. Dit niet alleen, ook al wil je op papier jouw wijzigingen of overeenkomst doorgeven dan nog dien je in bezit te zijn van dit Vecozo certificaat.


Hoe kom ik aan een Vecozo certificaat?

Hoe je aan dit certificaat komt staat exact omschreven in de brief van het zorgkantoor die zorgverleners hebben of zullen ontvangen. Voor dit certificaat dien je in bezit te zijn een AGB code voor jouw onderneming. Voor BIG geregistreerde zorgverleners geldt dat je een AGB code hebt op jouw persoonlijke titel startend met een 9, daarnaast heb je een AGB code van jouw firma, meestal startend met 41.

Heb je deze laatst code nou nog niet, vraag deze dan aan bij Vektis. Hoe kun je lezen op hun website : www.agbcode.nl.

Voor niet BIG geregistreerde zorgverleners geldt dat ze de AGB code op naam van hun zorgonderneming meestal al hebben. Weet je het niet zeker check dan of je te vinden bent op de website van Vektis www.agbcode.nl. Het AGB is een openbaar register en daardoor is jouw AGB code hier op te zoeken.

Het is van belang dat iedereen binnenkort beschikt over een Vecozo- certificaat.


Stappenplan Vecozo

Stap 1 : Zorg dat je de juiste AGB-code hebt. Dat is de 41- code voor je onderneming. Dit een landelijke herkenningscode.

 

Stap 2:  Ga naar de website van Vecozo om je onderneming daar aan te melden 

https://www.vecozo.nl/diensten/aanmelden/
 

In 10 stappen kun je je aanmelden. 

https://www.vecozo.nl/aansluitovereenkomst/in-tien-stappen-naar-een-aansluitovereenkomst/

Je krijgt dan binnen 5 dagen een code om mee in te loggen in het PGB-portaal. Soms komt er iemand bij je langs voor identificatie. Dan moet er dus een afspraak gemaakt worden bij jou thuis.
 

Stap 3: je bent nu in het bezit van het Vecozo-certificaat. Omdat je je bij hen hebt aangesloten kun je nu gaan werken via het PGB-portaal. Je gaat naar:

https://www.mijnpgb.nl/

 

Hierop zie je meteen het inlogscherm. Ook kun je klikken op de knop: Zorgverleners. Onder deze knop vind je alle informatie voor zorgverleners, met instructiefilmpjes ed om te kunnen gaan werken met het portaal.

Wanneer de eerstvolgende nieuwe budgethouder zich aanmeldt bij het PGB-portaal, zal ook de zorgverlener zich via het portaal moeten aanmelden. De budgethouder heeft de AGB-codes van alle hulpverleners nodig. Alle overeenkomsten kunnen door de zorgverleners zelf in het portaal worden gezet en verzonden naar de budgethouder (worden gedeeld) zodat ze getekend kunnen worden. Eenmaal getekend terug, kun je zelf het document ondertekenen en is het klaar. Het Zorgkantoor zal de documenten controleren.